Søk

 

Nyheter

Henter ny sjef fra Try

Linda Kling (39) forlater Try/Apt og blir ny sjef hos konkurrenten McCann Oslo. Hun tar over etter Jens Bonesmo, som har fungert i stillingen det siste halve året, ved siden av å være konsernsjef i McCann Worldgroup.

Det siste halve året har Bonesmo jobbet med å finne de rette personene til å lede nye McCann Oslo. I februar fikk han på plass et av bransjens mestvinnende team, Stein Simonsen og Torstein Greni, som nye kreative ledere. I samarbeid med ny kreativ ledelse har han nå også tilsatt ny byråsjef. 

- Vi har gjort en grundig jobb og satt til slutt igjen med et knippe svært interessante navn. Førstevalget vårt var Linda Kling fra Try/Apt, så jeg er selvsagt veldig glad for å snart ha henne på plass, sier konsernsjef Bonesmo, som begrunner valget slik: 

- Det vi har sett etter er en ambisiøs leder med mot og energi, og en fagperson som forstår endringene både kunder og byrå står overfor. Dessuten en "people-person", med stor entusiasme og evne til å bygge sterke team rundt seg. I Linda får vi alt dette, i tillegg til et konkurranseinstinkt som kommer godt med når McCann skal tilbake der vi hører hjemme – nemlig helt i toppen, sier Bonesmo. Kling kommer fra stilling som konsulent i Try/Apt, hvor hun blant annet har spilt en sentral rolle i de prisbelønte Solo-casene. 

Et sprekere McCann 

- De siste par års endringer i McCann gjør at byrået jeg overtar er yngre, lettere og sprekere enn på lenge, med ny og sterk kreativ ledelse. De siste jobbene, som Ruters pizzabudeksperiment, minigrisfilmen for Grilstad og Widerøes musikkvideoprosjekt, viser en god trend jeg vil gjøre mitt for å forsterke, sier Kling. Hun mener nye McCann har alle forutsetninger for å utvikle seg til å bli Norges mest interessante byrå. Kling har vært drøye to år i Try/Apt. Før det har hun 11 år bak seg i ledende roller i mediebyrået MediaCom. Parallelt har hun også drevet selskapet Kling Production, som har vært ansvarlig for norgeslansering av filmer som Harry Potter, Ringnes Herre og Star Wars. Kling er utdannet i sosialantropologi, markedskommunikasjon og økonomi ved Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og IHM i Gøteborg. I den nye stillingen går hun også inn i ledergruppen til McCann Worldgroup, sammen med lederne i Scandinavian Design Group, IUM og Craft. 

 

 

 

 

 

 

Grundingen 6

Postboks 1384 Vika
NO-0414 OSLO

+47 22 54 36 00
post@mccann.no           
                                            
 

 

Hjem

Jobber

Meninger

Om oss

Medarbeidere

Kontakt

                                    

 

Scandinavian Design Group

IUM

Craft Worldwide

McCann Worldgroup