Søk

 

Nyheter

Jørgen Gjærum, jury i årets Eurobest

Eurobest har utpekt fire norske representanter til å sitte i juryen på den årlige festivalen i Lisboa 28.-30. november. Tre av dem skal også juryere den norske Young Creatives-konkurransen, som foregår til uken.

Norske representanter i årets Eurobest-jury er Finn Kristian Eidem Knudsen, kreativ leder i Dist Creative (Film and Print), Jørgen Gjærum, kreativ leder i McCann (Direct and Promo & Activation), Jonas Grønnern, tekstforfatter i Try (Digital & Mobile) og Tone Helene Angsund, kreativ leder i Starcom (Media Jury).

– Det blir utrolig spennende, lærerikt og litt skummelt å sitte i denne Juryen. Jeg gleder meg vannvittig mye rett og slett. Er sikker på at det kommer til å bli en eksplosjon av inntrykk, og ser ekstra fram til å bli inspirert av alle de gode jobbene. Eurobest er jo ofte en pekepinn for hva som kommer i Cannes, sier Tone Helene Angsund.

Et andektig forhold. Finn Knudsen har deltatt både i Eurobests ungdomskonkurranse Young Lions og i «voksenprogrammet», men det er første gang han skal dømme i konkurransen.

– Jeg har et litt andektig forhold til Eurobest. I Cannes er det såpass mange Nordmenn at du aldri føler deg alene. Eurobest er sånn sett litt skumlere, he he.

Knudsens faste makker i Dist (og snart DDB Oslo), Eirik Sørensen, satt i samme jury i fjor.

– Men det var litt som jeg var med jeg óg, fordi vi hadde sånne kveldstelefoner der han rapporterte om hvordan dagen hadde det gått, problestillinger de hadde diskutert og hva slags jurykolleger han hadde. Det er en kjempetillitserklæring å få lov til å representere Norge, det er veldig stort.

Får man noe faglig igjen for å gjøre jurytjeneste?

– Ja, enormt mye! Jeg og Eirik har jo til og med hatt for vane å pumpe folk som har sittet i jury for informasjon i etterkant. Den innsikten man får, enten det gjelder Gullkalven eller Eurobest, er unik. Diskusjonen om hva man ser etter, hvilke grep som har blitt brukt, hvordan man agiterer for eller mot jobbene, er direkte relevant for den daglige jobben. Læringskurven er stupbratt for jurydeltakere.

Er du fornøyd med å sitte i Film and Print-juryen?

– Nja, det er jo litt tradisjonelt. Jørgen Gjærum skal sitte i Direct and Promo & Activation, og de ideene som virkelig betyr noe og som flytter noe ligger ofte der. Jeg kjenner et lite stikk av sjalusi, må innrømme det. Men jeg klager ikke.

Ungt team til Lisboa. Onsdag til uken, 7. november klokken 09.00, slippes briefen til Young Creatives på kreativtforum.no. Young Creatives er Eurobests ungdomskonkurranse for de under 28, det vil si at man må være født etter 30. november 1983 for å delta.

Deltakerne har 48 timer på å løse oppgaven, som altså skal innleveres fredag 9. november før 09.00.

Konkurransen juryeres av tre av de norske jurymedlemmene: Finn Knudsen, Jørgen Gjærum og Jonas Grønnern.

 

Tekst: Kreativt Forum

 

 

 

 

 

 

Grundingen 6

Postboks 1384 Vika
NO-0414 OSLO

+47 22 54 36 00
post@mccann.no           
                                            
 

 

Hjem

Jobber

Meninger

Om oss

Medarbeidere

Kontakt

                                    

 

Scandinavian Design Group

IUM

Craft Worldwide

McCann Worldgroup