Søk

 

Nyheter

Lederskifte

Etter 7 år i byrået, hvorav de siste 6 år som administrerende direktør, forlater Terje Banken McCann. Marit Høvik Hartmann overtar stafettpinnen fra 1. januar 2012.

En flott reise

- Da jeg fikk ansvaret for byrået var McCann relativt sett svakt posisjonert. Vi var mest kjent for et sterkt fagmiljø innenfor 1:1 kommunikasjon. Samtidig så var det veldig mange flinke folk med et stort uforløst potensial. Nå er situasjonen ganske annerledes. McCann er godt etablert i tetsjiktet av norsk reklamebransje, med sterke posisjoner innenfor alle fagdisipliner. Det har vært et privilegium å få jobbe med så mange flinke folk og kunder, en flott og opplevelsesrik reise, sier Terje Banken.

 

Store endringer, men det viktigste er uforandret

- Jeg mener vi har vært ganske flinke til å tilpasse produkt og leveranser i en verden i voldsom endring. Folks muligheter og bruk av medier har forandret seg. Vi var tidlig på pletten med et digitalt tilbud, som senere har ført til innlemmelsen av MediaFront. Men, like viktig som å beherske den nye teknologiens muligheter, er det å huske hva som er uforandret. Som at folk liker å bli forstått og bli tatt på alvor. At de er nysgjerrige, men utålmodige. At de vil ha et ord med i laget. At man ikke bare kan informere, men også må engasjere. Dette er en spennende og krevende balansegang, sier Banken.

 

Kreative verdiskapere

- Vi har gått fra å løse tradisjonelle kanalbaserte oppgaver til utvikling av kanaluavhengige konsepter. Vi jobber også i større grad med produktutvikling og innovasjon i tillegg til kommunikasjon. Vi definerer oss ikke som kreative reklameskapere, men kreative verdiskapere. Vi har et tydelig marketing- og forretningsperspektiv i arbeidet, med kreativitet som det desidert viktigste virkemiddelet, sier Banken.

 

Omorganisering og nye arbeidsprosesser

- For å få til dette har vi vært nødt til å gjennomføre store endringer i organisering, arbeidsprosesser og tankesett. Vi har gått fra en tradisjonell fagorganisering til en tverrfaglig matriseorganisering. Vi jobber også mye dypere for å avdekke alle relevante problemstillinger, som i større grad gjør oss i stand til å stille riktig diagnose og dermed utvikle mer effektive tiltak og løsninger, sier Banken.

 

Riktig timing

- Som leder er det alltid vanskelig å vite når man skal trekke seg tilbake og slippe nye krefter til. Spesielt når man har det gøy og er i flytsonen. Samtidig så mener jeg at mange ledere i kunnskapsbedrifter sitter for lenge i sin posisjon. Det bremser utviklingen. Og kanskje derfor, er det viktig og riktig å sette punktum nå for min del. Lederskiftet representerer både kontinuitet og fornyet kraft inn i et nytt og spennende år, sier Banken.

 

Har ingen annen jobb i sikte

- Jeg har ingen umiddelbare planer fremover. Det blir først en pust i bakken, noen private prosjekter og oppfriskning av CV'n. Jeg har et ønske om å jobbe innenfor ledelse, strategi, forretningsutvikling og merkevarer, fra andre siden av bordet. Om det er mulig, ja det vil tiden vise sier Terje Banken, som forlater McCann til nyttår.

 

En bauta forlater McCann

- Den er en meget god leder og fagmann som nå forlater McCann, og vi er utrolig takknemlige for å ha hatt med Terje på laget gjennom 7 år. Han har vært en uredd leder, som til tider har måttet ta tøffe tak, men som hele tiden har jobbet for å skape et sterkt og fremtidsrettet byrå. Det mener jeg han har lykkes meget godt med.

Videre har Terje vært en viktig bidragsyter på tvers av Worldgroup, og har vært en enestående støtte for nye miljøer som MediaFront og EXP. Han vil definitivt bli savnet, men jeg har respekt for hans avgjørelse og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, sier Thomas Høgebøl.

 

Kontinuitet og fornyet kraft

- Godt er det å vite at vi har en meget sterk arvtaker i Marit Høvik Hartmann. Marit har fungert som nestleder i McCann det siste halvannet året, og vil derfor representere en viktig kontinuitet for ansatte og kunder. Marit har tidligere vært leder av DDB Relasjon, leder for masskomm-miljøet i McCann og ansvarlig for Statoil globalt i 3,5 år. Hun er en inspirerende og engasjerende leder, med store og tydelige ambisjoner som vil bidra til å ta McCann til nye høyder.

 

-Jeg tar over stafettpinnen fra Terje med glede, og jeg har piggskoene på! McCann er antagelig Norges mest nyskapende byrå, og i 2012 lover jeg at vi kommer til å inspirere både annonsører og konkurrenter. I årets Byråprofil fikk vi bronse. Våre ambisjoner og evner er større enn det, forteller Marit.

 

Marit Høvik Hartmann overtar roret 1. januar 2012, og gleder seg til å ta fatt på et nytt år med nye spennende muligheter.

 

Har du spørsmål kan du kontakte:

 

Thomas Høgebøl ,tlf 950 92 000

Regional Direktør McCann WG og styreleder i McCann

 

Terje Banken, tlf 952 30 926

Avtroppende adm dir McCann

 

Marit Høvik Hartmann, tlf 932 19 320

Påtroppende adm dir McCann

 

 

 

 

 

 

Grundingen 6

Postboks 1384 Vika
NO-0414 OSLO

+47 22 54 36 00
post@mccann.no           
                                            
 

 

Hjem

Jobber

Meninger

Om oss

Medarbeidere

Kontakt

                                    

 

Scandinavian Design Group

IUM

Craft Worldwide

McCann Worldgroup