Søk

 

Nyheter

Widerøe på stjernespekket TED-program

Forrige uke pågikk den årlige TED-konferansen på Long Beach i California. Under mantraet "Ideas Worth Spreading" tiltrekker konferansen seg verdensledende personligheter som foredragsholdere. For å holde på publikums oppmerksomhet mellom navn som Bono og Peter Gabriel, henvendte arrangørene seg i år til Widerøe og McCann Oslo, og ba om lov til å vise en en viss reklamefilm de hadde falt for.

Tittelen på årets konferanse er "The Young. The Wise. The undiscovered". Filmen om selskapet som flyr i "Hele Norge. Hele tiden" ble vist torsdag kveld i den fullsatte storsalen med plass til fjorten hundre tilhørere. Sitt største publikum har imidlertid TED-konferansen på nettet og i TEDs egen app, der millioner følger foredragene fra hele verden.

- Mellom hovedfordragene viser arrangørene noen spesielt utvalgte kortfilmer, kunst eller - som i dette tilfellet - en reklamefilm. "Grandpa's Magic Trick" var det eneste skandinaviske innslaget i så måte, så dette er en ekstra fjær i hatten for oss og for reklamebyrået vårt, sier markedssjef i Widerøe, Siw Børli. Reklamebyrået er McCann Oslo, med kreatørene Stein Simonsen og Torstein Greni, rådgiver Janne Espevalen og prosjektleder Camilla von Borcke. Filmen har tidligere blitt kåret til fjorårets beste norske produksjon under Gulbranson-utdelingen, hvor den også vant for beste regi, signert Marius Holst og produksjonsselskapet 4 1/2. Det amerikanske bransjebladet Adweek har kåret "Grandpa's Magic Trick" til fjorårets beste reklamefilm i verden, kun slått av Nike og The Guardian.  

- Dette har vært et flying år for oss i Widerøe, der henvendelsen fra anerkjente TED kom uventet, men desto morsommere, sier markedssjef Siw Børli. TED (Technology, Entertainment, Design) ble grunnlagt i 1984 har har som mål å spre gode idéer gjennom foredrag og opptredener innen alt fra forskning, kunst, teknologi, utdanning, design, politikk, økonomi, kultur, forretningsvirksomhet og underholdning. Tidligere års talere har omfattet blant andre Bill Clinton, Al Gore og Bill Gates.

 

 

 

 

 

 

Grundingen 6

Postboks 1384 Vika
NO-0414 OSLO

+47 22 54 36 00
post@mccann.no           
                                            
 

 

Hjem

Jobber

Meninger

Om oss

Medarbeidere

Kontakt

                                    

 

Scandinavian Design Group

IUM

Craft Worldwide

McCann Worldgroup